Za što služi aceton

Svaka žena u svom kućanstvu posjeduje bar jednu bočicu acetona. Njegova osnovna funkcija skidanja laka s noktiju nam je poznata, no ta nam tekućina intenzivnog mirisa može biti od pomoći još za neke stvari u domaćinstvu.

  • MRLJA OD TINTE NA ODJEĆI ILI ZIDU

Mjesto gdje se dogodila “nesreća” dovoljno je lagano istrljati acetonom, a zatim isprati u vodi I sapunu kako ne bi otišla boja s odjeće. Isto možete napraviti i ako vaš nestašni mališan pošara zid koji nije namijenjen za njegove kreativne trenutke.

  • MRLJE NA STAKLU NAKON FARBANJA PROSTORIJE

Poslije majstora koji su ofarbali prostoriju, sve je lijepo i u bojama koje ste željeli, no na staklima se naziru mrlje od farbe. Vaticom namočenom u aceton kružnim pokretima jednostavno otklonite ostatke farbe, bez grebanja i struganja.

  • MANJE OGREBOTINE NA SATU

Sat je teško zaštititi od svakidašnjih oštećenja, stoga vaticom i acetonom prođite po satu i površinska oštećenja će se smanjiti ili čak potpuno nestati.

  • BIJELI ĐONOVI (potplati)

Aceton vraća bjelinu đonovima cipela ili tenisica koje to zahtijevaju. Vatom namočenom u aceton istrljajte dijelove obuće za koje želite da budu ponovno bijeli.

Zanimljivo je da mnoge stvari u kućanstvu možemo upotrebljavati za više stvari: dječji puder, soda bikarbona, alkoholni ocat, sok limuna…

Eto i aceton ima više svrha, tako da ga slobodno koristite u kućanstvu, a za vaše noktiće brinemo mi, u kozmetičkom salonu na samom Korzu! Manikura!

aceton, House of Beauty Rijeka, Manikura