Stres ili nešto drugo?

Stres je s jedne strane veliki problem i posljedica modernog načina života dok s druge strane predstavlja uvjetno rečeno pomodni izraz koji se ponekad i neopravdano pretvara u izgovor za sve i svašta.

Međutim, mi se nemamo namjeru baviti time što se sve treba, a što ne, zvati stresom. Sama činjenica da ste ovdje i da čitate ovaj tekst nama je dovoljan znak da postoji nešto što Vam smeta, što Vas ograničava i pritišće. Ta pojava, osjećaj ili stanje se ne mora u potpunosti uklapati u definiciju stresa ali je dovoljan pokazatelj da nešto treba mijenjati.

Pritisak je nešto s čim se većina nas susreće kroz svakodnevne obveze, posao, školu, ali on sigurno ne bi stvarao tolike probleme da nije kontinuiran…. Pritisak vremena koje nekontrolirano juri, pritisak od strane kolega, šefa, partnera, obitelji zbog čijih postupaka i odluka možda i prevelik dio tereta pada na naša leđa, pritisak od ‘sreće’ koja nas redovito preskače i stvari koje su gotovo potpuno izvan našeg utjecajam, pritisak koji stvaramo sami sebi…

Logičnim slijedom nakupljanje spomenutih pritisaka nam počne krojiti životni raspored i utjecati na raspoloženje i produktivnots pa umjesto rješavanja svakog pojedinačno mi ih stavimo u istu ladicu, nazovemo ‘stres’ i okrivimo za sve što ne valja.

Ali taj je stres koliko god beznadno i nerješivo zvučao zapravo skup mnogo malih stvari koje najčešće uopće nisu izvan naše kontrole samo ih od golemog pritisaka jednostavno ne možemo raspoznati i raščlaniti.

Dobra vijest je da se staviti stres pod kontrolu može naučiti i upravo tome služe antistres tretmani i seminari. Možda Vam ne možemo dati formulu koja će riješiti probleme na poslu, nedostatak vremena, obiteljske nesuglasice, financijske poteškoće, prometne gužve, sporu birokraciju, loše političke odluke, nepravdu, itd. ali zato Vas možemo naučiti kako se nositi s tim i pri tome sačuvati živce, zdravlje i ono najvažnije kako pored svih problema i prepreka ipak pronaći način i vrijeme za uživati u životu.

Cijena koju plaćamo za sve pogodnosti modernog načina života nije niska!

Naša valuta za neograničenu mobilnost su buka, gužve i zagađen zrak. Dostupnost i povezanost plaćamo nervozom i iscrpljenošću od neprestane zvonjave mobitela, opterećenosti ogromnim količinama informacija te nedostatkom osobnog mira i privatnosti. Zatrpavamo se obvezama, gubimo osjećaj za ono što je bitno, od pritiska niti ne stižemo razmišljati o promjeni prioriteta… Kada se sve zbroji i oduzme stres je ono što ostaje i vjerujte nam na riječ – tu se cijenu dugoročno ne isplati plaćati.

Zato na našim antistres seminarima učimo kako se, u ovom ubrzanom načinu života, osloboditi stresa, povećati produktivnost i osjećati se odmorno, kako se organizirati i postaviti prioritete, kako preuzeti kontrolu nad svojim vremenom i životom.

Ovisno o pristupu koji Vama najbolje odgovara izaberite neobvezan razgovor, ugodnu energetsku antistres masažu ili super koristan antistres seminar u HoB-u.

Kontaktirajte nas i rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja!

antistres seminar, energetska anitistres masaža, House of Beauty Rijeka, kontrola, ljepota balansa, prioriteti, sreća, stres, vrijeme, život