Službeni telefon na godišnjem

Nije tako davno bilo idilično doba kada su ljudi odlazili na godišnji na sljedeći način:

  • krajem veljače već je bio poznat raspored za G.O. i svi su bili zadovoljni
  • zgotovili su posao za to razdoblje
  • “Očistili” zaostatke, ukoliko ih je bilo
  • kolegama pokazali i uputili ih u ono što im EVENTUALNO može zatrebati
  • preusmjerili telefone, posložili radni stol, zatvorili vrata ureda i na mjesec dana zaboravili na posao te se kvalitetno odmorili. Službeni telefoni…službeni ŠTA???


Kako to izgleda danas:

  • do zadnjeg časa ne znate kada ćete ići na G.O., u većini slučajeva strah vas je i pitati
  • svi koji dobiju 2 tjedna u komadu mogu biti sretni, oni s 3 su kraljevi
  • kao nagradu, jer ste dobar radnik, poslodavac vam je poklonio SLUŽBENI TELEFON …i ta će vas nagrada koštati
  • radite posao za 3 osobe jer se obim posla povećao, a radna snaga smanjila pa je logično da kolegama ne možete prenijeti svoj posao jer i oni rade za 3, zato će vas za HITNOĆE nazvati


I TAKO KRENE GODIŠNJI ODMOR…

Prvi dan, u jutro vam padne kamen sa srca kad shvatite da se ne morate ustati, ali u 9:15 zvoni SLUŽBENI TELEFON! Sorry, ne bi vas zvali inače, ali evo baš su morali jer…

Riješite slučaj i krenete u pakiranje jer idete 5 dana s obitelji ili prijateljima na more. U vožnji zove šef…jooj pa on ima 50 zaposlenika, ne može pratiti tko je kada na odmoru, ajde mu samo bacite oko na e-mail i dopis koji je bitan.

Ekipa kupuje karte za trajekt, vi čitate e-mail, lovite WI-FI, odgovarate i strepite jeste li nešto propustili.

Stigli ste na otok, prekrasno, promijenili krov, daleko ste od svakodnevnice i relaksacija može početi. Profeštali ste malo na večer tu spoznaju, popili koju čašicu i u jutro ćete se dobro naspavati pa plaža, knjiga i izležavanje cijeli dan. U 10:30 zvoni telefon dok svi pijete jutarnju kavicu na terasi. Klijent! Zna on da ste vi na odmoru, ali zvao je u firmu i nitko mu ne ulijeva povjerenje kao vi pa samo da potvrdi jer mu je HITNO možete li mu poslati zadnju narudžbu jer je zaboravio već kako je išla, a nema sad on vremena kopati po e-mailovima, a tajnica mu je na G.O. pa da nju ne gnjavi. Svi na plažu-vi telefon u ruke i kopaj po e-mailovima. Ne možete pronaći, možda najbolje da izvadite laptop? I tako prođe dan drugi, treći, peti…dvanaesti.

Mislite li i dalje da je službeni telefon bio dobar poklon? No ono što je važnije, mislite li i dalje da naš organizam može podnositi stalnu napetost, da se ne možemo odmoriti niti onda kada je to zaista potrebno? Ne smatrate li da bismo mnogo češće trebali imati vrijeme ZA SEBE i tehniku kako se opustiti te otkačiti i pronaći radost u svakodnevnici?

Prepoznali ste se u dijelu teksta? Iskreno preporučamo OVE TRETMANE.

House of Beauty Rijeka, unutarnja ljepota