Jedini vodič za izbor oblika nokta koji ćete ikad trebati!

Oblik, boja, dizajn, dužina…kada se radi o noktima kombinacija i mogućnosti je mali milijun. Prošlo je čitavo stoljeće od kada su se na tržištu počeli pojavljivati prvi lakovi za nokte i od tih najranijih početaka nastajali su i nestajali brojni trendovi. Bez obzira jeste li vjerni klasici ili birate moderno, volite li jednostavno ili ekstravagantno, nokti odražavaju Vašu osobnost i svaki pogled na njih može Vam malčice uljepšati dan…

Da se razumijemo, prilikom odabira oblika nokta teško možete napraviti kobnu pogrešku. Cilj je zapravo da oblik, boja i dizajn budu skladni i da pristaju vašim rukama i na kraju krajeva vašem ukusu. Cijeli ovaj vodič zamišljen je i napisan tako da bi Vama pomogao u izboru te kako bi pri posjetu kozmetičkom salonu mogli razumjeti o čemu ‘osoba s druge strane pulta’ priča.

Kod izbora oblika nokta postoje određena nepisana pravila. Izbor naravno najčešće ovisi o dužini, i širini prirodnog nokta te o željama klijentice. Ipak, uzmite ovo što piše u nastavku kao čistu teoriju – jer varijacija ne temu je mnogo, a teorija postoji onoliko koliko postoji manikiera i pedikera. Dakle, da prijeđemo na stvar, danas se nose sljedeći oblici:

SQUARE & SQUOVAL

Square oblik ima vrlo oštre i pravilne linije, a u modu je ušao još 1978. godine kada je ‘izmišljena’ francuska manikura. Jedino što se o ovom obliku može reći je da pristaje i dugim i kratkim noktima, ali u slučaju prirodno širokih noktiju nije preporučljiv jer će zbog njega izgledati još širi. Square oblik je vrlo jednostavan ali nikako ne i dosadan jer mu pristaju apsolutno sve kombinacije boja i tekstura!

Jedna od verzija ovog oblika je i tzv. squoval. Stvoren za one koji ne vole oštre linije square oblika, a nisu niti ljubitelji okruglih noktiju. Square oval izvlači najbolje od oba oblika, izgleda prirodnije i može se reći da je univerzalni oblik koji pristaje baš svima i nikad ne izlazi iz mode.

 class=


ROUNDED & OVAL

Oba oblika su zapravo vrlo slična. Ovalni oblik do izražaja dolazi na dugim noktima, a izrazito popularan bio je 70ih i 80ih godina. Ako imate prirodno široke nokte ovalni oblik dobar je izbor jer izdužuje. Okrugli nokti ili kraći ovalni idealni su za one koji vole izgled prirodnih noktiju. Također su odlično rješenje za osobe koje zbog posla ili drugih razloga ne smiju imati preduge nokte.

 class=


ALMOND

Jedan od popularnijih oblika ako ne i najpopularniji. Lijepo izdužuje nokat, a od ovalnog oblika razlikuje se po tome što se prema vrhu sužava. Sve vrline ovog oblika najbolje se ističu kod dužih noktiju. Poznate glumice, pjevačice i trendseterice ga obožavaju jer izgleda glamurozno. Osim toga ruke i prsti koje krasi almond oblik izgledat će elegantno i profinjeno.

 class=


BALLERINA (COFFIN)

Još jedan oblik koji odlično izgleda na dugim noktima. Neobičan je, a s druge strane jednostavan. Dovoljno zanimljiv, a opet nije napadan. Sam oblik je dovoljno interesantan da i najjednostavniji nail art izgleda savršeno i otmjeno . Može se reći da je to siletto s odrezanim vrhom, i zbog takvog vrha izgleda kao baletna papučica (po čemu je i dobio ime).

 class=


STILETTO & MOUTAIN PEAK

Stiletto je oblik nokta za cure sa stavom! 😛 Sigurno nije najpraktičniji ali zato odlično izgleda i privlači pažnju gdje god se pojaviš. Razlikuje se od almond oblika po tome što se nokat prema vrhu sužava puno oštrije. Ono što je sigurno je da ovaj oblik nije moguće postići na prirodnim noktima, dakle nadogradnja je neophodna. Ipak, postoji slična verzija ovog oblika i za kraće nokte. Zove se Moutain peak, a idealan je za igru s bojama i dizajnom.

 class=


I za kraj…

Na Internetu se mogu pronaći brojni članci o pravom i krivom izboru oblika nokta, ali mi smatramo da su u ovom slučaju pravila tu da se krše – jer svijet je lopta šarena, a tvoj ukus i stil jedinstveni i ne treba ih pokušavati ‘ugurati’ u nikakve obrasce niti krojiti po tuđim pravilima!

Ako znaš što želiš – ODLIČNO, sa zadovoljstvom ćemo tvoju zamisao pretvorili u predivne noktiće, ako ne znaš što želiš – SREĆA DA SI IZABRALA HOUSE OF BEAUTY jer ćemo te rado savjetovati i pomoći ti da izabereš takvu kombinaciju da nećeš moći skinuti pogled sa svojih prstića!

P.S. Ne odgovaramo za ljubomorne poglede koje mogu izazvati noktići izašli iz House of Beauty salona 😛 😉

almond, gelnails, Manikura, nail shape, nailart, oblik, oblik nokta, siletto, square