Ima li SREĆA rok trajanja?

Kada promijenimo kut gledanja određene situacije potpuno promijene ‘oblik’. Razmislite… Koliko nas dugo zapravo ostvarena želja čini sretnima?


Zamislite sljedeće…

Želite bolji posao – ostvari se. Želite putovati – ostvari se. Želite veći stan, bolji auto, više novca – ostvari se. Želite imati više slobodnog vremena – ostvari se. Želite promijeniti okolinu i upoznati nove ljude – ostvari se. Želite se zaljubiti – i to se ostvari.

Složite svoj popis želja. I zamislite da se sve ostvare – od prve do zadnje, čak i one koje zvuče nemoguće. Da li bi Vam to bilo dovoljno da budete sretni? Koliko dugo bi trajala ta sreća? Realno čak i da se sve želje ostvare istovremeno bez ikakvih odricanja i prepreka Vaša sreća imala bi rok trajanja. Mislite da ne?

Kako bismo to dokazali ostavit ćemo nakratko budućnost i vratiti se prošlosti.

Kad smo imali 5 godina sreća je bila u obliku igračke. I bez obzira o kakvoj igrački se radilo, koliko je ona koštala i gdje je kupljena, kada smo ju dobili činila nas je sretnima. Ta igrača danas predstavlja lijepu uspomenu ali pretjerano bi bilo reći da nas u ovom trenutku čini sretnima. Naša sreća je prestala ovisiti o toj igrački onog trenutka kada smo poželjeli nešto drugo. Kasnije nam je sreća postala biti prihvaćen u društvu, završiti školu, pronaći posao, putovati, zaljubiti se… I nešto od toga je postala realnost. Ali nešto i nije.

Koliko maštarija i snova treba postati stvarnost da bismo bili sretni?


Odgovor na ovo pitanje ovisi o samo jednoj stvari – o našem stavu! Evo i primjera:

Radite li posao koji volite? Jeste li pronašli ono što volite u poslu koji radite? Da li je posao nešto zbog čega nemate dovoljno slobodnog vremena, nešto zbog čega ste odvojeni od obitelji i ne viđate se s prijateljima, nešto što Vas umara i iscrpljuje, nešto zbog čega ste pod stresom? Ili je posao mjesto gdje pomažete ljudima, uljepšavate nečiji dan, stvarate nešto novo, unaprjeđujete nešto staro? Je li posao mjesto gdje se družite s kolegama i prijateljima, mjesto gdje upoznajete nove ljude, otkrivate nove stvari, učite?

Mislite li da posao može biti kriv što niste sretni? Bolji posao ne znači da nećete biti 8 sati udaljeni od obitelji niti da se nećete morati rano ustajati. Bolji posao je bolji samo zato što smo odlučili vidjeti sve pozitivne stvari koje idu s njim. I to je ono što nas čini sretnima, a ne radno mjesto niti plaća.

 class=

Ne možete putovati? Nemate dovoljno novca? Nemate s kim? Nemate auto? Ne možete zbog djece? Nemate vremena? Ili jednostavno sami sebe već godinama lažete? Ako Vaša sreća zbilja ovisi o tom putovanju na koje nikada niste otišli ne mislite li da si dugujete toliko? Svaki prethodno navedeni problem ima rješenje, ali ako ste vi zamislili da je jedino što će Vas usrećiti putovanje privatnim helikopterom u super-luksuznu destinaciju koju si ne može priuštiti ni engleska kraljica to znači da Vi zapravo želite biti nesretni. Čak i ako uzmemo za primjer da se ta maštarija ostvarila i da odete na takvo putovanje. Koliko ćete biti sretni? Samo to vrijeme dok ste tamo? Možda i neko vrijeme nakon povratka dok budete prepričavali doživljaje…i što onda? Sreća prestaje? Vraćate se svom dosadnom životu?

 class=

Sreća nije ni mjesto, ni stvar niti neki trenutak, sreća se ne traži, sreća se stvara. Točan odgovor na pitanje iz naslova nećete pronaći u ovom tekstu, ni u knjigama, niti na Internetu. Ako u ovom trenutku niste sretni promijenite nešto. I nemojte očekivati da će ta promjena biti dovoljna za cijeli život. Bit ćete stvarno sretni (bez roka trajanja) tek kada shvatite da biti sretan nije neki trenutak u budućnosti koji ovisi o razno raznim okolnostima. Sami biramo što je sreća i što nas čini sretnima.


Naučite kako da sami stvarate svoju sreću uz pomoć naših tretmana za unutarnju ljepotu i seminara za poboljšanje kvalitete života. ❤️

all level healing, House of Beauty Rijeka, potraga za srećom, sada i odmah, snaga, snovi, sreća, unutarnja ljepota, volja, život