Budimo zdravi na godišnjem odmoru

Koliko Vam se samo puta dogodilo da jedva dočekate zasluženi godišnji odmor, mjesecima prije križate dane na kalendaru, dočekate ga, maštate o tome kako ćete ga iskoristiti i oooonda popusti adrenalin i Vi se RAZBOLITE?

Prvi je dan toliko očekivanog odmora, ne morate ustati na posao, ali ustajete zbog crijevne viroze ili zato što kašljete, temperatura vas slama, nos cijedi, tijelo strašno boli. Obitelj, prijatelji, poznanici – svi su željni provesti malo vremena s Vama i imali ste to u planu (jeste zaista), ali sve otkazujete i zakazujete druženje s doktoricom ili doktorom. Ovih dana jedino ćete njima posvetiti svoje slobodne trenutke. Doktori prepisuju bolovanje od 5 dana i savjetuju izolaciju, poznatu i neželjenu karantenu, da i drugi „ne nastradaju“.


Odgovorno slušate savjet i preporuku doktora.


Ustajete iz kreveta (iako još pomalo slabi), osjećate se bolje, ali već je polovica drugog tjedna Vašeg godišnjeg odmora. Do ovog trenutka mnogi su već otkazali putovanje i apartman (izgubili novac od kapare, ali to je sada čak i manje bitno) i razmišljaju ovako: „ Srijeda je, još četvrtak i petak, slijedi vikend kao svaki drugi i ponovno mi je ići raditi.“ Oni nešto sretniji imaju još tjedan dana pred sobom iako su gotovo 2 odbolovali.

ZAŠTO NAM SE TO DOGAĐA

Iako možda do sada niste imali takvih iskustava, ako ste imalo izloženi stresu, možete očekivati sličan scenarij.
Kroz čitavu godinu u nama se nakupljaju stres, strah, napetost, nervoza, nezadovoljstvo i razne frustracije. Sve su to neprijatelji imuniteta i našeg organizma, ali borimo se…nitko si ne može priuštiti bolovanje. Tijekom radne godine ostanemo doma dan-dva jedino ako nam se razboli dijete. Jednostavno nemamo vremena niti mogućnosti biti bolesni. I organizam to pamti – i trpi tempo koji mu postavljamo – i bori se – i brani se. ALI kada se opustimo sve dođe na naplatu.

Sve te silne negativnosti akumuliraju se u našem tijelu tijekom godine i onda manifestiraju kroz razne bolesti, viroze, gripe baš onog trenutka kada se odlučimo opustiti. Sve je „uredu“ dok smo u grču, dok tjeramo nenormalan tempo i dok smo pod stresom. Ljeto je idealno godišnje doba kada se opuštamo od posla, od škole, od razvoženja djece po raznim aktivnostima, od roditeljskih sastanaka i zvonjave službenog mobitela u svako doba dana (i noći). Na žalost, to je i idealno vrijeme kada organizam naplaćuje svu učinjenu štetu.

POSTOJI RJEŠENJE

Na sreću, postoje efikasna rješenja i mogućnosti da se doskoči ovakvim problemima. Savjetuju nas sa svih strana da se stresa riješimo PRIJE odmora. Da otpustimo iz organizma negativnosti koje su se nakupile i koje su uzročnici raznih bolesti.

Donesite odluku da na GO idete zdrav i zdravi ćete i ostati. Oslobodite se grča, napetosti i svakodnevnih briga, pomognite svom duhu i tijelu i preskočite bolovanje na odmoru. Izuzetno učinkoviti alati su: Antistres tretman, Reiki tretman, Theta healing tretman. Upoznajte se s ovim metodama, slobodno pitajte za savjet i čvrsto odlučite odmoriti se i uživati na svom ovoljetnom odmoru. Odluka da si pomognete jedino je što Vas dijeli od zdravog godišnjeg. Stoga ne oklijevajte, naša je preporuka Reiki.

Godisnji odmor, Reiku