HOB_web_cover SKIN2.jpg

SVE ŠTO TREBA ZNATI O DEPILACIJI: usporedba različitih tehnika


Dlačice možda jesu uporne ali mi žene smo upornije!

Svaka metoda depilacije ima neke prednosti i nedostatke, a mi smo ih za Vas skupili sve na jedno mjesto.


Sukladno tipu kože i dlačica, dostupnom vremenu i naravno financijskim mogućnostima svaka dama bira tehniku koja joj najbolje odgovara. Budući da baš i nije moguće izbjeći rast dlačica najpametnije je analizirati dobre i loše strane svake tehnike depilacije te izabrati onu koja se dugoročno najviše isplati (u svakom smislu). Ovdje možete pronaći sve informacije potrebne za donošenje te odluke.


 

Tehnika br. 1: BRITVICA


Sigurne smo da ste se već susretale s ovom vrstom depilacije pa nećemo duljiti. Brijanjem se dlačice uklanjaju površinski dok korijen ostaje ispod kože. Postupak je potpuno bezbolan, prilično jeftin i doista brz ali daleko je od idealnog rješenja jer dlačice ponovno izrastaju vrlo brzo, a zbog toga što su samo odrezane budu prilično oštre i tamne.
Prednosti:

 1. Niska cijena

 2. Brz i jednostavan postupak

 3. Potpuno bezbolno

 4. Dužina dlačica potpuno je nebitna za ovu metodu

Nedostatci:

 1. Kratko razdoblje od brijanja do ponovnog rasta dlačica (maksimalno 2 dana)

 2. Dlačice izrastaju deblje i oštrije

 3. Moguće ozlijede - posjekotine (zbog smjera brijanja suprotno od rasta dlačica)

 4. Pojava crvenih točkica nakon depilacije

 5. Iritacija kože

 6. Urastanje dlačica
Savjeti:

 • Kupite britvicu s više oštrica! Britvica s više oštrica umanjuje potrebu za ponovnim prolaženjem po istom mjestu pa se smanjuje iritacija kože.

 • Žileti moraju biti oštri i čisti! Ne zaboravite redovito mijenjati žilet jer tupi žileti uzrokuju posjekotine, a nakon depilacije ih, zbog higijenskih razloga, obvezno isperite i ostavite da se potpuno osuše.

 • Obvezno koristite gel ili pjenu za brijanje! Ovi proizvodi će omekšati kožu, smanjiti trenje i opasnost od posjekotina. Osim toga britvica može djelovati agresivno na kožu (jačim pritiskanjem uklanja se hidrolipidni sloj s površine zbog čega nastaju crveni prištići i koža ostaje suha), što se može izbjeći ili barem ublažiti uporabom gela za brijanje.

 • Kožu treba pripremiti za brijanje! Osim primjene gela za brijanje važno je kožu omekšati, pa zbog toga depilaciju radije obavite nakon nekoliko minuta stajanja pod mlazom tople vode.

 • Zglobove i pregibe depilirajte na kraju! Tako ćete gelu za brijanje dati vremena da se upije u kožu što će umanjiti mogućnost posjekotina i zapinjanja.

 • Hidratacija je važna!Nakon depilacije kožu namažite neutralnom hidratantnom kremom ili baby uljem.

 • Naša preporuka: ako je to ikako moguće, depilacija britvicom neka Vam bude 'spas u zadnji čas', a ne dugoročna metoda uklanjanja dlačica!


 

Tehnika br.2.: KREMA ZA DEPILACIJU


Depilacijske kreme svojim kemijskim svojstvima slabe strukture dlačica odnosno otapaju proteine koji ih grade pa se one nakon nekoliko minuta mogu jednostavno ukloniti. Primjena ove metoda ne preporuča se na osjetljivim područjima osim ako proizvod nije konkretno namijenjen za njih.Prednosti:

 1. Postupak je potpuno bezbolan, jednostavan za primjenu i brz

 2. Cijena je pristupačna

<