spring-beauty-woman-natural-cosmetics-co

Stres ili nešto drugo?


Stres je s jedne strane veliki problem i posljedica modernog načina života dok s druge strane predstavlja uvjetno rečeno pomodni izraz koji se ponekad i neopravdano pretvara u izgovor za sve i svašta.

Međutim, mi se nemamo namjeru baviti time što se sve treba, a što ne, zvati stresom. Sama činjenica da ste ovdje i da čitate ovaj tekst nama je dovoljan znak da postoji nešto što Vam smeta, što Vas ograničava i pritišće. Ta pojava, osjećaj ili stanje se ne mora u potpunosti uklapati u definiciju stresa ali je dovoljan pokazatelj da nešto treba mijenjati.


Pritisak je nešto s čim se većina nas susreće kroz svakodnevne obveze, posao, školu, ali on sigurno ne bi stvarao tolike probleme da nije kontinuiran.... Pritisak vremena koje nekontrolirano juri, pritisak od strane kolega, šefa, partnera, obitelji zbog čijih postupaka i odluka možda i prevelik dio tereta pada na naša leđa, pritisak od 'sreće' koja nas redovito preskače i stvari koje su gotovo potpuno izvan našeg utjecajam, pritisak koji stvaramo sami sebi...

Stressed out

Logičnim slijedom nakupljanje spomenutih pritisaka nam počne krojiti životni raspored i utjecati na raspoloženje i produktivnots pa umjesto rješavanja svakog pojedinačno mi ih stavimo u istu ladicu, nazovemo 'stres' i okrivimo za sve što ne valja.