spring-beauty-woman-natural-cosmetics-co

Ima li SREĆA rok trajanja?


Kada promijenimo kut gledanja određene situacije potpuno promijene 'oblik'. Razmislite... Koliko nas dugo zapravo ostvarena želja čini sretnima? Zamislite sljedeće…

Želite bolji posao – ostvari se. Želite putovati – ostvari se. Želite veći stan, bolji auto, više novca – ostvari se. Želite imati više slobodnog vremena – ostvari se. Želite promijeniti okolinu i upoznati nove ljude – ostvari se. Želite se zaljubiti – i to se ostvari.

Složite svoj popis želja. I zamislite da se sve ostvare – od prve do zadnje, čak i one koje zvuče nemoguće. Da li bi Vam to bilo dovoljno da budete sretni? Koliko dugo bi trajala ta sreća? Realno čak i da se sve želje ostvare istovremeno bez ikakvih odricanja i prepreka Vaša sreća imala bi rok trajanja. Mislite da ne?

Kako bismo to dokazali ostavit ćemo nakratko budućnost i vratiti se prošlosti.

Kad smo imali 5 godina sreća je bila u obliku igračke. I bez obzira o kakvoj igrački se radilo, koliko je ona koštala i gdje je kupljena, kada smo ju dobili činila nas je sretnima. Ta igrača danas predstavlja lijepu uspomenu ali pretjerano bi bilo reći da nas u ovom trenutku čini sretnima. Naša sreća je prestala ovisiti o toj igrački onog trenutka kada smo poželjeli nešto drugo. Kasnije nam je sreća postala biti prihvaćen u društvu, završiti školu, pronaći posao, putovati, zaljubiti se… I nešto od toga je postala realnost. Ali nešto i nije.

Koliko maštarija i snova treba postati stvarnost da bismo bili sretni?

</