ZA ŠTO SVE SLUŽI ACETON

October 12, 2015

 

Svaka žena u svom kućanstvu posjeduje bar jednu bočicu acetona. Njegova osnovna funkcija skidanja laka s noktiju nam je poznata, no ta nam tekućina intenzivnog mirisa može biti od pomoći još za neke stvari u domaćinstvu.

 

  • MRLJA OD TINTE NA ODJEĆI ILI ZIDU

Mjesto gdje se dogodila "nesreća" dovoljno je lagano istrljati acetonom, a zatim isprati u vodi I sapunu kako ne bi otišla boja s odjeće. Isto možete napraviti i ako vaš nestašni mališan pošara zid koji nije namijenjen za njegove kreativne trenutke.

 

  • MRLJE  NA STAKLU NAKON FARBANJA PROSTORIJE

Poslije majstora koji su ofarbali prostoriju, sve je lijepo i u bojama koje ste željeli, no na staklima se naziru mrlje od farbe. Vaticom namočenom u aceton kružnim pokretima jednostavno otklonite ostatke farbe, bez grebanja i struganja.

 

  • MANJE OGREBOTINE NA SATU

Sat je teško zaštititi od svakidašnjih oštećenja, stoga vaticom i acetonom prođite po satu i površinska oštećenja će se smanjiti ili čak potpuno nestati.

 

  • BIJELI ĐONOVI (potplati)
    Aceton vraća bjelinu đonovima cipela ili tenisica koje to zahtijevaju. Vatom namočenom u aceton istrljajte dijelove obuće za koje želite da budu ponovno bijeli.
     

Zanimljivo je da mnoge stvari u kućanstvu možemo upotrebljavati za više stvari: dječji puder, soda bikarbona, alkoholni ocat, sok limuna…
Eto i aceton ima više svrha, tako da ga slobodno koristite u kućanstvu, a za vaše noktiće brinemo mi, u kozmetičkom salonu na samom Korzu!

MANIKURA

 

 

Please reload

NOVI TEKSTOVI

Stres ili nešto drugo?

29.11.2018

1/32
Please reload

SVI TEKSTOVI

Please reload

ARHIVA

Please reload

PRETRAŽI PO TAGU